lunes, 10 de diciembre de 2012

Els volcans, si senyor.

¡Hola! El tema de hui, va encaminat cap a la geologia. Dona la casualitat de que avui, he fet l'examen, on un del punts era la clasificació del volcans. És cert, que la diferència entre ells es clara. Però, serà millor si vem una foto de cadascun i desprès opinem.

La clasificació consta de quatre parts: Havains, Estrombolians, Vulcanians i Peleans.


Hawaians. 

Aquest volcà que podem observar a la imatge, es el Kilauea, ubicat a Hawaii. Soles veient la fotografia, podem vore com el magma forma colades en la superfície del voltant del cràter i com l'erupció no té explosions violentes, Característiques típiques del volcans hawaians.






Estrombolians.

A diferència del volcà hawaià, els estrombolians produeixen peteies explosions. Aquest volcà que podem veure és el volcà Tungurahua situat a Ecuador. La seua última erupció va ser al 2006.




Vulcanians.

No sé si vosatros es doneu compte de l'evolució en les imatges, però en aquest si que es pot observar l'explosions que es produeixen. I com el volcà te més pendent que els anteriors i com són més perillosos que els altres.


Peleans.

Si abans parlàvem de que el vulcanians eren perillosos, d'aquestos no vuic no parlar. Com el magma es solidifica abans d'arribar, els gasos s'acumulen i provoquen explosions de gran violència. En aquest imatge es pot comprovar.




Com podeu observar, la clasificació del volcans es poden veure a colp d'ull.
Espere que vos haja agradat.

Fins prompte, Carla.












No hay comentarios:

Publicar un comentario